Her er- og blir du noe

Elever som har valgt Reiseliv og språk 2 har vært på to utenlandsturer allerede dette skoleåret. Den første var en dagstur til Nice, den andre en langweekendtur til Dubrovnik. Her forteller de om sine reiseopplevelser.

Reiselivsklassen på Vg 3 har vært i Nice og Dubrovnik med FlyNonstop! 

Vi var blant de heldige som rakk å være med på det sørlandske flyeventyret…

 

  

Utsikt Over Promenade Des Anglais I NiceSøndag 25. august møtte vi opp på Kjevik kl.05.00, en litt morgentrøtt gjeng som gledet seg til å oppleve den franske riviera, selv om det bare var for en dag. Vi landet 08.30 og dro rett inn til Promenade des Anglais hvor det bar avgårde på sightseeing med det lille turisttoget, kjempegøy!

Felles lunsj på en deilig restaurant midt på stranda – det gode liv på Cote d`Azur.

 Etter litt mer bading, soling og shopping var vi tilbake i Kristiansand – klar for ei ny skoleuke.

 

  

Bysightseeing I DubrovnikDette ga mersmak, så vi booket kjapt opp en ny tur, til Dubrovnik denne gang. Etter felles planlegging og elevdugnad ved loddsalg var vi klare for avreise igjen i oktober. Denne gangen skulle vi på langweekendtur, fredag til mandag. Vi ankom Dubrovnik litt utpå dagen og dro rett inn til gamlebyen der lokalguiden ventet på oss. Hun fortalte oss alt som var å vite om denne vakre gamlebyens historie, kultur, turisttilbud og restaurantmangfold. Da vi var ferdige med sightseeingen, dro hele gjengen på restaurant og spiste den lokale spesialiteten Cevapi, det var kjempegodt!

Gode og mette dro vi ut til hotellet vi skulle bo på i 3 dager, Hotel Valamar Dubrovnik. Det lå kjempefint til ved sjø og strand, hadde stort bassengområde og massevis av sportsaktiviteter å tilby sine gjester. Neste morgen dro vi på heldagsutflukt til nabolandet Montenegro like etter frokost. Ved grenseovergangen ventet den lokale guiden som skulle være med oss hele dagen. Vi Byen Kotor På Utflukten Til Montenegrostoppet i flere byer både ved sjøen og oppe i fjellene, og kjørte på gode og ikke fullt så gode veier. Etter en 12 timers tur var det godt å komme tilbake til hotellet og slappe av litt før kveldens sene middag. De fleste var nok glade for at søndagen var en dag vi kunne slappe av litt og gjøre det vi ville. Mange valgte uansett å dra på båttur, besøke gamlebyen og shoppe litt, mens andre koste seg ved bassengkanten og benyttet hotellets fasiliteter. Noen av elevene hadde ansvaret for å booke bord til kveldens avslutningsmiddag, og vi endte opp på en kjempekoselig middelalder-restaurant inne i en av gamlebyens trange gater. Her fikk vi kjempeflott service og nydelig mat, en perfekt avslutning på turen!

Reiseglad hilsen oss i Reiseliv & Språk 2.

av Linda Abrahamsen Klepp/Åse Haugland, publisert 2. januar 2014 | Skriv ut siden