Her er- og blir du noe

Kvadraturen Skolesenter fikk i i går, onsdag 13. august, besøk av kvartetten Sul Tasto Ensamble, fra San Luis Potosi i Mexico. Kvartetten består av Juan Pablo Rivera - gitar, Emmanuel Mendoza - gitar, Hector H. Gamez - bass og Tomas Silva - perkusjon.

Musikerne er i Norge for første gang og har i løpet av oppholdet spilt på Sagene samfunnshus i Oslo og disse stedene i Kristiansand:  på Café Generalen i Ravnedalen sammen med kristiansandsbandet Nutopia, på Presteheia omsorgssenter, på Sandens kjøpesenter, på Kvadraturen skolesenter (Youtube-klipp1) (Youtube-klipp2) og i går kveld i Vågsbygd kirke. De er blitt intervjuet av Radio Sør og Radio Latin Amerika (Oslo).

- Vi liker Norge, sier Sul Tastos agent Adriana Moreno. – De som kommer til konsertene våre er åpne og lytter til musikken. De virker interessert. Dette er vår første turné til utlandet. Vi håper å komme tilbake, kanskje til neste år.
 

Rivera Og MendozaSamarbeidet startet i 2005 mellom de to gitaristene Rivera og Mendoza. De spilte klassisk musikk, også sammen med symfoniorkesteret i hjembyen. I 2009 begynte de å spille sammen med Gamez og Silva og dannet ensemblet Sul Tasto. Musikkrepertoaret deres spenner fra klassisk til flamenco, bossa nova, jazz og tradisjonell meksikansk musikk.

Gruppen har allerede laget en video (2012, Pavel Meléndrez, regissør og Pablo Melgoza, kamera) og utgitt cd'en Colloquium, som inneholder både klassisk musikk og tradisjonell meksikansk musikk. De jobber nå med en ny video.

 

Skolen takker Sul Tasto for konserten. Disse fortjener en takk for at  denne kulturutvekslingen har vært mulig : José Flores og Patricio Silva for tilrettelegging av norgesoppholdet og Secult SLP og Ayuntamiento San Luis Potosi for økonomisk støtte til turnéen.

 

Sul Tasto

av Haugland, Åse, publisert 14. august 2013 | Skriv ut siden