Her er- og blir du noe

Elever fra Hverdagslivstrening (HT) har vært på Hovden. Dager fylt med aktiviteter både ute og inne. Det har vært en fantastisk uke med strålende vær. Kaldt om natta så snøen holdt. Litt hard skare.

Hovden-leiren ble i år avholdt for 33. gang -  og er et flott og velsmurt arrangement. Agder idrettskrets er arrangør, og skolen stilte med fire elever som de første fra Vest-Agder.

- Vi hadde ikke trodd vi skulle klare å bli med i år, forteller lærer Kjell Vidar Thomassen. Et slikt leiropphold er vanskelig å få til, det krever blant annet mye personale, siden våre elever har behov for tett oppfølging. Vi søkte imidlertid ulike organisasjoner om støtte til finansiering av turen likevel – og fikk positivt svar fra Kiwanis.

Til sammen var ca. 150 personer innlosjert på Hovdestøylen under leiren. Hovedinstruktører deltar på frivillig basis. Elever på idrettslinja på Åmli videregående skole er instruktører. De har ansvar for ulike gruppeaktiviteter, aking, langrenn, alpint. De har gjort en fantastisk jobb, elevene er ute fra kl. 10.30 til 16.00 hver dag. Etter middag var det dans på loftet med mange ungdommer og god stemning.

Videre på programmet sto blant annet Hovden-mesterskap i gruppeaktiviteter, og her ble det liv i løypene. Siste kvelden ble det arrangert festaften hvor noen av de 70 elevene som deltok på leiren, bidro til underholdning.

Mange har flyttet grenser i løpet av oppholdet. Nye kjennskap og vennskap er utviklet. Mange flotte ungdommer har satt sitt preg på disse dagene. De fleste har opplevd mestring og fått opplevelser de sent vil glemme.

Lærer Thomassen sier at han er  takknemlig for at skolen fikk mulighet til å delta i år og retter en stor takk til Karete Johansen i Agder Idrettskrets som er prosjektleder for Hovden-leiren. Hun og hennes team har gjort en kjempeflott jobb med organisering og gjennomføring av leiren.

Martin, som er elev på HT, sier det har vært nydelig å være med. Han har knyttet kontakter på sosiale medier med de han har vært sammen med og spilt Uno, fotballspill og bordtennis. Han har stortrivdes på hotellet hele uka og kost seg med masse god mat. Det har også vært gøy å være ute og delta på aktivitetene.

Medelev Jonas sier at han var blid hele tiden, har hatt litt sommerfugler, men har gledet seg til alt. Han, Vladi og Truls har danset og kost seg masse.

HT-avdelingen håper at de også neste år kan delta på Hovden-leiren.

av Haugland, Åse, publisert 15. april 2019 | Skriv ut siden