Her er- og blir du noe

Elever og lærere på Hverdagslivstrening (HT) jublet da de fikk vite at KIWANIS har gitt dem et flott tilskudd, slik at de kan dra på leirskole til Hovden. Kiwanis er en humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge.

Nå viste det seg litt vanskelig å få organisert det i år, så vi har søkt om og fått lov til å utsette bruken av pengene til neste skoleår, forteller Kjell Vidar Thomassen, som er lærer på HT.

- Opprinnelig har denne leiren kun hatt deltagere fra Aust-Agder, da leiren har vært arrangert av Aust-Agder idrettskrets og fylket har sponset elevene sine med ca. halve kostnaden. Vi ønsket å delta, men fikk ikke samme støtte fra vårt fylke.

Thomassen sier at elever på HT ofte faller mellom flere stoler, og det er svært få tilbud som passer for dem. Det unike med Hovdenleiren er at det er en god miks av alle typer hjelpebehov. Det som imidlertid skiller tilbudet godt ut, er den store gruppen med frivillige som er ungdom og elever på idrettslinja fra Åmli og Tvedestrand videregående skole. Det blir en god blanding av alle funksjonsnivå og elevene føler seg av den grunn ikke stigmatisert.

- Vi anser leiren som en skolering i det å ta vare på egen kropp, trene på hverdagslige oppgaver og bli inspirert til en fysisk aktiv livsstil. Deltagerne er i daglig fysisk aktivitet i fra morgen til kveld, med kun små pauser innimellom. På dagtid er det uteaktiviteter i skiløypene og i bakken, og på kveldene er det dans og spill på loftstuen.

- Dette er et  tilbud som gi stort utbytte for noen av elevene, mener Thomassen. - Det er få av våre elever som får oppleve å reise hjemmefra, overnatte og oppleve naturen slik som Hovdenleiren tilrettelegger for.

Det er en kostbar tur med opphold på Hovden i 6 dager, og elevene har dessuten behov for ekstra personale for å kunne delta. Pengene fra Kiwanis er et kjærkomment bidrag for å kunne realisere tilbudet og få til utbytterikt leirskoleopphold. - Vi håper at vi skal kunne etablere en praksis med leirskole hvert år for en utvalgt gruppe elever, avslutter Thomassen.

 

Les mer om Hovdenleiren.

Les mer om Kiwanis.

 

av Haugland, Åse, publisert 19. mars 2019 | Skriv ut siden