Her er- og blir du noe

Det har vært noen hektiske uker og måneder for elever og lærere på HT før premieren på Spor fredag og lørdag i forrige uke. Uendelig mange timer med forberedelser og øving – og så tre forestillinger (fire med prøveforestillingen), alle for fullsatt sal. Denne uka var det tid for å bearbeide opplevelsene og komme tilbake til en normal hverdag. Men først var det tid for feiring! Onsdag møtte de samarbeidspartnerne fra KKG for å spise kake og snakke om det de har vært med på.

Spor UtoevereTruls, Tobias, Desiré, Emil, Anna Maria, Jonas og  Vladi

 

Dere var alle på scenen på Kilden. Hvordan opplevde dere å være med på Spor?

 

Jonas: 
- Det er første gang at jeg er med på Spor og jeg synes det var veldig fint. Jeg var med på veldig mye på scenen; stokkedans, fugledans og fotballkamp. Jeg ble litt sliten.

Desiré:
- Greit og stilig! Jeg var med for første gang. Det var veldig fint å bli kjent med de andre elevene og jeg ble kjent med mange nye.

Tobias:
- Det var gøy! Jeg styrte vindmaskinen og var med på stokkedans og fugledans. Jeg var også hai.

Truls:
- Jeg var med fuglene, og jeg laget vannlyd. Jeg var også med på fotball og stokkedans. Gøy! I de andre klassene var det mange fine karer og søte jenter.

Anna Maria:
- Jeg var fisk og jeg danset salsa. Det var gøy.

Vladi:
- Jeg var med for fjerde gang, og jeg danset mye på scenen. Jeg liker dans og musikk.

Emil:
- Jeg likte å danse salsa og vrikke på hofta. Jeg var også med for fjerde gang, jeg synes det er gøy.

 

Malin og Zakaria var også på scenen, men ikke til stede da bildet ble tatt.

 

Øystein, Martin og Mads var ikke med, men så sine medelever fra salen.
Hva synes de om Spor? 

Øystein

Øystein:
- Jeg har vært med før, men denne gangen satt jeg og så på. Det var fint.

Martin

Martin:
- Kjempeflott forestilling. Alle var kjempeflinke. De var seriøse og tullet ikke på scenen. Jeg gir den terningkast 10!

 

 

Mads

Mads:
- Det var veldig greit, de var flinke og gjorde mange forskjellige ting på scenen: fotball, dans, ballett. Det var mye bevegelse og mange fortalte om seg selv og hvordan de har det.

 

Solfrid

Lærer Solfrid har vært med alle gangene siden oppstarten i 2014. Årets forestilling er den fjerde i rekken.

- Spor handler om inkludering og mangfold, der målet er at elevene får bruke sine kunstneriske evner, på sitt nivå, i profesjonelle og verdige rammer. Forestillingen fokuserer på at man er god nok som man er og at forskjellighet er bra.
SPOR prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom KKG, Kilden dialog og elever fra HT ved Kvadraturen skolesenter. Fra KKG deltar elever fra HT, idrettslinja og elever som har musikk, dans og drama som valgfag.Elevenes bidrag i forestillingen er forskjellig og tar utgangspunkt i den enkeltes muligheter for mestring. Blant våre elever på HT er det stor spennvidde i funksjonsnivå. Det ligger en kraft i dette mangfoldet.
Sammen med Kristiansand symfoniorkester og Elisabeth Lindland ble det en profesjonell forestilling. Jeg er glad for at vår elevgruppe får være med på dette.

 

 

av Haugland, Åse, publisert 12. mars 2019 | Skriv ut siden